TandartsenpraktijkBerghem

Orthodontie

Orthodontie (beugels) valt niet meer weg te denken uit de huidige tandheelkunde. De vraag naar een mooi recht gebit neemt steeds meer toe. Beugels worden daarom steeds vaker aangemeten bij kinderen en bij volwassenen. 

Beugels worden gebruikt om te zorgen dat de tanden mooi recht staan en de kiezen goed op elkaar passen. Ook zorgen ze dat functionele problemen, die kunnen ontstaan door scheve tanden, voorkomen worden of verminderen.

Wij werken niet meer met een buitenbeugel of een blokbeugel. Wij maken gebruik van elastieken binnen de mond die zorgen dat de tandbogen goed op elkaar komen. De vaste beugel laten wij via het Insignia systeem helemaal op maat maken voor uw situatie.


Op dinsdagmiddag worden in onze praktijk de orthodontische behandelingen gedaan door Regina de Rijk en op donderdag door Brigit Bossers.

Heeft u het idee dat uw kinderen een beugel zouden moeten of wilt u zelf een beugel, dan kan er in een orthodontisch consult bekeken worden of dit inderdaad het geval is.

De meeste orthodontische behandelingen kunnen plaatsvinden in onze praktijk, voor de meer gecompliceerde orthodontische behandelingen wordt u verwezen naar een orthodontist.